Activities for all the family

Contents:

[Click or tap on your choice from the list below. To come back here, click or tap on Back to Contents.]

Contact Form.
Send a message to me (Jonathan Hill).


Picture: Noah listened to God

^ Back to Contents. ^

Wordsearch: Noah

In the wordsearch below, we don’t draw ‘sausages’ this time, but we cross out each letter of the words as we find them. At the end there will be some left over letters which can be filled in on the spaces below. I have done the first one to show you. All the words go left-to-right or downwards.

^ Back to Contents. ^

Discussion: Before and After

^ Back to Contents. ^

I need God’s help to obey him

^ Back to Contents. ^

Crossword – God keeps his promises

^ Back to Contents. ^

Slideshow: See what Noah’s boat looked like

God told Noah to make a very big boat (in old English it was called an ark). That happened thousands of years ago, but the Bible tells us how big it was, so a man in Europe decided to make a copy of the boat of the same size so that people can go and see it. He didn’t manage to get real animals like Noah did so he put plastic animals instead. As you will see, Noah’s boat (ark) was about as big as a football stadium!

^ Back to Contents. ^

Slideshow: God calls Jonah to serve Him

^ Back to Contents. ^

A Call to Serve God by Following Jesus

^ Back to Contents. ^

Crossword: Fishing for . . ?

^ Back to Contents. ^

Slideshow: Simon Peter and Andrew

^ Back to Contents. ^

Colouring – Jesus baptised

^ Back to Contents. ^

The Baptism of Jesus

^ Back to Contents. ^

Colouring – Be strong

^ Back to Contents. ^

Jesus has authority

^ Back to Contents. ^

Quiz: New Beginnings

Here are some questions with four answers, but only one of the answers for each question is correct. Choose answer A or B or C or D for each question.

1: What events are recorded in Genesis chapters 1 and 2?
A] Christmas?
B] The Creation?
C] Abraham’s Journey?
D] Noah’s Ark?
2: Which man left his home country to travel to a land he did not know, that God would lead him to?
A] Abraham?
B] Noah?
C] Isaac?
D] Jacob?
3: How old was Abraham when his son Isaac was born?
A] 50?
B] 90?
C] 100?
D] 150?
4: What was the reason that Joseph began a new life in Egypt?
A] God called him to go to Egypt?
B] His brothers sold him as a slave?
C] He ran away because nobody liked him?
D] He had a dream that said Egypt was a nice place?
5: Who led the people of Israel into the promised land?
A] Aaron?
B] Moses?
C] Joshua?
D] Caleb?
6: After the first king of Israel failed God, what was the name of the second king to be anointed?
A] Jonathan?
B] David?
C] Solomon?
D] Abijah?
7: What was the name of the woman who became queen “for such a time as this”?
A] Vashti?
B] Esther?
C] Ruth?
D] Hannah?
8: Isaiah prophesied that there would be new ……. ? and a new ……. ?
A] Stars and sun?
B] Oceans and land?
C] Commandments and law?
D] Heavens and earth?
9: Who preached, “The time has come! God’s kingdom will soon be here. Turn back to God and believe the good news!”?
A] Jesus?
B] John the Baptist?
C] Peter?
D] Paul?
10: When Jesus was baptized, in what form did the Spirit of God appear to him?
A] A flaming tongue?
B] A rushing wind?
C] A dove?
D] A still small voice?
11: What was the first miracle that Jesus performed?
A] Raising Lazarus from death?
B] Feeding five thousand people?
C] Healing a blind man?
D] Changing water into wine?
12: Whose 12 year old daughter did Jesus raise from the dead?
A] A centurion?
B] Jairus?
C] Peter?
D] A Samaritan woman?
13: Jesus said he was giving us a new command. What was it?
A] Love your neighbour as you love yourself?
B] Love your family.
C] Love each other just as I have loved you?
D] Love the Lord your God with all your heart?
14: What did Jesus eat to convince the disciples that he was indeed raised from the dead?
A] Flat bread?
B] Fish?
C] Locusts and honey?
D] Roast lamb?
15: What did Saul (Paul) see on the road to Damascus?
A] A shining light from heaven?
B] A multitude of angels praising God?
C] A vision of the future?
D] A vision of the risen Lord Jesus?
16: What was the name of the first Gentile (non-Jew) to be baptized?
A] Lucius?
B] Peter?
C] Ananias?
D] Cornelius?
17: In a letter to the Corinthians, who does Paul say is a “new person”?
A] Jesus Christ?
B] Anyone who belongs to Christ?
C] The apostles of the Lord?
D] An angel in heaven?
18: What did the New Jerusalem look like, in the book of Revelation?
A] Like a bride?
B] Like a golden city?
C] Like a heavenly cloud?
D] Like a king?

When you have finished the quiz, you can check the answers by following this link.

^ Back to Contents. ^

Cryptogram: Fill in the missing letters

Each number stands for a different letter of the alphabet. See if you can work out the given phrase by filling in the missing letters. A clue is in the heading: We Three Kings.

^ Back to Contents. ^

Contact Form:

Use the Contact Form below to send me your answers to the puzzles and quizzes, or if you want to ask me for help if you can’t find some of the answers, or for any other message that you want to send to me (Jonathan Hill):

^ Back to Contents. ^

Quiz answers:

1B 2A 3C 4B 5C 6B 7B 8D 9A 10C 11D 12B 13C 14B 15A 16D 17B 18A

^ Back to Contents. ^